Milano i Lugano

više destinacija, Italija

već od 159€

Opis destinacije

Milano je grad umetnosti, mode, dizajna, velikih brendova, nacionalnih razlika, brzine, gužve… Kaže se da ime grada vodi poreklo od engleske reči Milliner (modist, modistkinja), pa nije čudo što je ova metropola jedan od svetskih modnih, finansijskih i komercijalnih centara. Čuvena Milanska katedrala nalazi se na glavnom gradskom trgu – pjaca Duomo, u centru zbivanja. Ulaz je besplatan i svako će otići u katedralu, ali malo ljudi zna da se stepenicama ili liftom možete popeti na krov i šetati njime. Pogled i doživlaj je spektakularan. Ne propustite u Milanu da posetite muzej Milanske katedrale gde se čuvaju originalne skulpture d mermera, zlata i slonovače. – Druga znamenitost i po kojoj je ovaj grad poznat jeste remek – delo Leonarda da Vinčija, „Poslednja večera“, mural koji se nalazi u crkvi Santa Maria De Grazie.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ITALIJA i SVAJCARSKA 
MILANO  
NOVOGODISNJE PUTOVANJE 2024. 
fakultativni izleti Jezero KOMO - LUGANO – DJENOVA – TC SERAVALE 

TERMIN
5 DANA / 2 NOĆENJA
USLUGAHOTELCENA PAKETA PO OSOBI
30.12.-03.01.2024.
2 NOCENJA SA
DORUCKOM
GRAND DUCA DI MANTOVA 3*
Bus 1.
159€
BELSTAY
LINATE 4*
Bus 2.
Cena paketa je sa polaskom iz:
Kraljevo, Mrčajevci, Preljina, Gornji Milanovac, Lazarevac, Beograd
Doplata za transfere iz drugih gradova
Iz Užica (transfer do Preljine) 15€, iz Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€, Kruševca (transfer do Kraljeva) 13€, Trstenika (transfer do Kraljeva) 10€, Vrnjačke Banje (transfer do Kraljeva) 10€, Nisa (transfer do Kraljeva) 20€. Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA 
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C) 
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom /švedski sto- u okolini Milanua u hotelu Grand Duca Di Mantova  4* ili u hotelu Belstay 4*  
- obilaske prema programu putovanja  
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana, 
- troškove organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA 
- fakultativne izlete i ulaznice 
- boravišna taksa-placa se na recepciji hotela  
- međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji) 
- individualni troškovi 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Izlet za jezero Komo i Lugano prema program 35eura, cena za decu do 12 godina 20eura 2. Izlet za Djenovu i trzni centar SERAVALE 30eura, cena za decu do 12 godina 20eura 
- PAKET IZLETA 60€ 
- PAKET IZLETA ZA DECU do 12god. 40€ 

POPUSTI ZA DECU : 
- Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u  autobusu, sopstveni ležaj  
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte). 

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:  
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 € - ISKLJUČIVO NA UPIT 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 € ISKLJUČIVO NA UPIT 
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm, maksimalna  težina prtljaga je 20 kg. Svaki dodatni kofer se plaća 20€. 
- Doplata za sobu 1/1 GRAND HOTEL DUCA DI MANTOVA 4* - 60 € - ISKLJUČIVO NA UPIT ∙ Doplata za sobu 1/1 HOTEL BELSTAY LINATE 4* - 60 € - ISKLJUČIVO NA UPIT 

GRAND HOTEL DUCA DI MANTOVA 4* https://www.ducadimantova.com/ 
Hotel Duca Di Mantova nudi moderno uređene sobe sa LCD TV-om i besplatnim bežičnim internetom. Objekat se  nalazi u mestu Sesto San Đovani, u blizini izlaza sa autoputeva A25 i A4. Od hotela imate odlične veze do centra  Milana autobusom, a zatim metroom sa stanice Sesto Rondò. 

HOTEL BELSTAY LINATE 4* https://www.belstayhotels.it/milanolinate/en-GB 
Hotel Milano je 8 km od Belstai Milano Linate, dok je Komo udaljen 43 km od imovine. Najbliži aerodrom je Milan  Linate, udaljen 1 km od smeštaja. 
Hoteli imaju aperitiv bar, restoran. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV… Doručak je kontinentalni – skroman, slatko – slani. 

1.DAN - KRALJEVO 
Polazak iz Kraljeva, autobusko stajaliste na Keju oko 14h. Vreme polaska se moze promeniti u zavisnosti od uslova  na putu i graničnim prelazima. Putnici ce biti obavešteni o svim detaljima dva dana pre puta. Nastavak put ka  Beogradu (ulazak putnika na parking Sava Centra). Noćnja voznja preko Hrvatske i Slovenije radi obavljanja  carinskih formalnosti. 

2.DAN - MILANO 
Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto ka Lombardiji. Dolazak u MILANO u ranim popodnevnim  satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje: stadion „Đuzepe Meaca“ u četvrti San Siro, park Sempione sa  Trijumfalnom kapijom. Dolazak u istorijski centar grada i polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća  na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo  gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i pripremu za docek Nove godine u nekom od  restorana ili na trgu. Noćenje 

3.DAN- MILANO - TRŽNI CENTAR SARAVALE - ĐENOVA (fakultativno) 
Kasni doručak. Slobodno vreme za indovodualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak do  SERAVALE, najvećeg „Outlet“ šoping centra u Italiji. Slobodno vreme za šoping. Odlazak do ĐENOVE, najveće  luke Italije i prestonice pokrajine Ligurija. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada: trg Ferari sa bronzanom  fontanom, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, palata Sv. Đorđa. Čuvena  Palazzo Ducale, odnosno Duždeva palata, nalazi se na trgu Piazza De Ferrari. Ovde se nekada nalazila rezidencija  đenovljanskih duždeva, a danas se u palati nalaze muzeji i arhiv. Najpopularniji je Muzej džeza, a tu su i kafe,  knjižara i restorani. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti I reprizu Nove godine u nekom od  restorana ili na trgu. Nocenje. 

4.DAN – MILANO - LUGANO (fakultativno) - SRBIJA 
Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u LUGANO.  Lugano je grad sa dugom istorijom i tradicijom. Ovaj prostor je bio naseljen još u paristoriji. U vreme starog Rima  naselje nije imalo veći značaj, ali se tokom srednjeg veka veoma brzo razvijalo. Lugano je status grada dobio 1209.  godine, a u okvir Švajcarske Konfederacije ulazi 1513. U vreme Napoleonovih ratova u njega ulazi francuska vojska,  da bi nakon toga bio vraćen Konfederaciji. Tokom devetnaestog veka započinje moderan razvoj Lugana, i taj trend  traje i danas. Odlazak do trga Reforme. Slobodno vreme za šetnju Gradskim parkom i uživanje u fantastičnom  ambijentu grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim  žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga  je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote.“ Usputni  obilazak gradića KOMO. Šetnja uz razgledanje grada: Trg i katedrala Duomo iz 14. veka, hram Alesandra Volte,  najpoznatijeg žitelja Koma. U popodnevnim casovima polazak za Srbiju. 

5. DAN, SRBIJA - KRALJEVO 
Dolazak u Kraljevo u jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.03.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Izdvajamo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas