Atina
null
nullnull

Kontakt

011 2283 252

064 168 32 96

064 168 32 96

info@happy.rs

Jurija Gagarina 151 G, Tržni centar Piramida lokal 14, Novi Beograd, Srbija

Atina

Grčka - Atina

3.0

null

Hotel

null

Avion

null
null
null
null
null
null
null

Informacije

Grčka
Atina

Ukupno nocenja

4

Ukupno dana

5
Cenovnik
Opis smeštaja
Program putovanja
Fakultativni izleti
Uslovi plaćanja
ATINA 
April – Maj 2024.
Polazak/povratak: 
27.04. - 01.05.2024. 
02.05. - 06.05.2024. 
5 dana (4 noćenja) – redovna linija Air Serbia 

Datum putovanja27.04 – 01.05.2024.02.05 – 06.05.2024.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći5 dana / 4 noći
Achillion Hotel 3*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi529€549€
Jednokrevetna soba675€695€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi499€519€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi479€499€
Breeze Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi-579€
Jednokrevetna soba-699€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi-549€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi-519€
Boss Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi559€-
Jednokrevetna soba695€-
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi529€-
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi509€-
International Atene 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi-579€
Jednokrevetna soba-699€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi-549€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi-519€
Titania 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi699€759€
Jednokrevetna soba--
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi--
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi--
Astor 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi739€789€
Jednokrevetna soba--
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi--
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi--
Royal Olympic Hotel 5*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u EXECUTIVE dvokrevetnoj sobi759€809€
Jednokrevetna soba975€1.109€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi729€779€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi699€749€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:  
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Srbija na relaciji Beograd – Atina – Beograd sa uključenim  aerodromskim taksama 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Atini do izabranog hotela u odlasku i povratku - Panoramsko razgledanje grada 
- 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga 
- Usluge vodiča Big Blue-a kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja - Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Obavezna ekološka taksa u vezi sa klimatskim promenama će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi,  u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1.5 € za hotele sa 3*, za  boravak u periodu od 01.novembra do 28. ili 29.februara tekuće godine, a za period boravka od 01.marta do  31.oktobra tekuće godine ekološka taksa će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od  vrste smeštaja i iznosiće: 10 € za hotele sa 5*; 7 € za hotele sa 4*; 3 € za hotele sa 3*. Taksa se plaća na licu  mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta. Na osnovu člana 30 zakona domicilne zemlje,  br.5073/2023, odluka o ekološkoj taksi u vezi sa klimatskim promenama stupa na snagu od 01.01.2024. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Akropolj – Poseta u prepodnevnim satima spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na  Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon. Cena izleta oko 45 evra. U cenu je  uračunata ulaznica za lokalitet. 

- Peloponez (Argolida) - Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra  u čiju čast su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do  Korintskog kanala. Posle kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap).  Razgledanje čuvenog pozorišta poznatog po izuzetnoj akustičnosti. Nastavak putovanja do jedinstvenog  NAFPLIONA – jedna od najlepših varoši Peloponeza, poznata i kao grad tri tvrđave " Akronavplia" (drevna  tvrđava), " Bourtzi " (otomanska tvrđava) i " Palamidi " (srednjevekovna tvrđava). Pešačko razgledanje centra  grada i slobodno vreme za kraći odmor. Polazak do „zlatom bogate" Homerove i Šlimanove Mikene.  Razgledanje: Lavlja vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona (kraljevske palate u kojoj  je, prema predanju, ubijen legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo tehnike XIV veka p.n.e. Cena  izleta oko 65 evra. U cenu nisu uračunate ulaznice za lokalitete. Povratak u hotel.  

- Rt Sunion – Vožnja do luke Pirej. Posle kraće pauze u živopisnoj luci, vožnja kroz poznata letovališta na  Apolonovoj obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni  atinski kralj Egej i svoje ime podario okolnom moru. Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama  posvećenog Posejdonu, bogu mora. U povratku za Atinu kratka poseta poznatom letovalištu Glifada. Cena  izleta oko 40 evra. U cenu nije uračunata ulaznica za lokalitet. 

- Krstarenje Saronskim Zalivom sa posetom ostrvima HIDRA, POROS i EGINA  
Odlazak na celodnevno krstarenje u ranim jutarnjim satima, organizovanim transferom lokalne agencije, i  ukrcavanje na brod oko 08:00 ujutru. Nakon tročasovne plovidbe dolazimo u marinu ostrva Hidra poznatog  kao stecište umetnika, slikara i fotografa, koje privlači svojim kospomolitskim duhom svetski džet set. Danas  predstavlja oazu mira, pre svega Atinjanima, koji ovde provode vikende. Motorni saobraćaj na ostrvu nije  dozvoljen. Grad Hidra je dobro očuvan, sa lepim starim jezgrom, uskim, krivudavim, kamenim ulicama, na  brdu iznad zaliva. Slobodno vreme za šetnju i obilazak. U nastavku plovidbe do ostrva Poros na donjoj palubi  broda biće serviran ručak (piće nije uključeno). Na malom ostrvu i mestu Poros boravi se oko 45min. Ostrvo  je smešteno u južnom delu Saronskog zaliva. Mirno, zeleno i pitomo, sa lepim plažama i živopisnim gradićem,  nezaobilazna je stanica na proputovanju kroz Saronski zaliv, u bilo koje doba godine. Jedna od znamenitosti  je sat kula iz 1927.godine, kao i arheološki muzej, biblioteka, ostaci Posejdonovog hrama na severu ostrva.  Potom sledi plovidba do ostrva Egina (Aegina). Legenda kaže da je ime dobilo po devojci koju je oteo Zevs i  poklonio je svom sinu Alakosu, jednom od sudija podzemnog sveta. Danas je čuveno po pravoslavnom hramu Svetog Nektarija (Agios Nektarios) i ostacima hrama Afea (Aphaia)  iz V veka p.n.e. Gosti mogu i da u sopstvenoj režiji prošetaju gradićem, koji je čuven i kao prestonica Grčke,  u periodu od 1828. do 1830. godine. Ostaci ovog perioda se najviše vide u neoklasičnoj arhitekturi koja  dominira gradićem. Duž ulica su brojni restorani, kafei i prodavnice suvenira. Zadržavanje na ostrvu je oko  dva sata uz mogućnost doplate ekskurzije (odlazak na najlepše plaže na ostrvu i riblje pijace, poseta  manastiru Svetog Nektarija i hramu boginje Atina Afeja). U povratku ćete uživati u tradicionalnom folklornom  performansu na brodu. Očekivano vreme povratka u luku je oko 19h. Cena izleta oko 140 evra. U cenu nisu  uračunati obilasci na ostrvu Aegina i konzumacija pića u toku ručka.  

- Krstarenje Atinskom rivijerom i Saronskim Zalivom sa posetom ostrvima ANGISTRI, METOPI i EGINA Odlazak na celodnevno krstarenje u jutarnjim satima, organizovanim transferom lokalne agencije, i  ukrcavanje na brod oko 08:45 ujutru. Nakon plovidbe od oko dva sata dolazimo do ostrva Angistri carstva  lepote i mira koje ostavlja bez daha. Zadržavanje oko dva sata na plaži Angisti, za kupanje i relaksaciju. Veći  deo ovog ostrva je priroda, dok je samo manji deo naseljen. Nastavak plovidbe do ostrva Metopi za koji se  kaže da je nenaseljeni raj Saronskih ostrva. Ostrvo je poznato kao stanište morskih kornjača. Planirano  zadržavanje je oko 20 minuta.Potom sledi plovidba do ostrva Egina (Aegina). Legenda kaže da je ime dobilo  po devojci koju je oteo Zevs i poklonio je svom sinu Alakosu, jednom od sudija podzemnog sveta. Danas je  čuveno po pravoslavnom hramu Svetog Nektarija (Agios Nektarios) i ostacima hrama Afea (Aphaia) iz V veka  p.n.e. Poseta tradicionalmo ribarskom selu PERDIKA, koje se nalazi južno od gradića Egina. Slobodno vreme  za individual obilazak sela ili individulanu posetu obližnjem ostrvu Moni (netaknuti raj i priroda). Zadržavanje  oko 2 sata. U povratku ćete uživati u jedinstvenom zalasku sunca i krstarenju Atinskom rivijerom uz DJ  program na brodu. Očekivano vreme povratka u luku je oko 19h. Cena izleta oko 100 evra. U cenu nisu  uračunati individulani obilasci i konzumacija pića u toku ručka.