Srbija

Srbija se oduvek nalazila između Istoka i Zapada, i to ne samo geografski, već i politički i kulturološki.Srbija se najpre našla između Vizantijskog i Rimskog carstva, a potom između Otomanske imperije i zapadnog hrišćanstva. Taj vekovni život na putevima osvajačkih vojski iz oba smera, izazivao je stalne seobe i mešanje stanovništva. Rezultat je multietničko, multikulturalno i multikonfesionalno društvo u Srbiji.
Strategija razvoja turizma u Srbiji utvrđen je selektivnim pristupom, pri čemu se posebni značaj pridaje seoskom turizmu ( ambijentu, prirodi, hrani, običajima …)
Veliki značaj imaju i gradovi Srbije u kojima se nalazi veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, stoga možete saznati nešto više o svakom gradu – Beograd, Novi Sad, Subotica, Kragujevac…
Središte dešavanja jeste svakako Beograd, kao glavni grad koji je veoma značajan za razvoj turizma jer ga godišnje poseti veliki broj turista iz celog sveta. Zatim sledeći grad po brojnosti poseta je Novi Sad, kao kulturni cenatr Vojvodine.
Srbija ima veliki broj planinskih centara, kao što su: Kopaonik, Tara, Zlatibor,Rudnik, Divčibare itd. broje veliki broj poseta u toku zimskog perioda i letnjeg perioda.
Poslednjih nekoliko godina napravljeno je nekoliko žičara, radilo se i na uređenju ski staza pa se uživanje tokom zimskih dana znatno uvećalo.
Srbija ima velikog potencijala za razvoj seoskog turizma, jer se godišnje može ostvariti veliki prihod, ali i prirodne resurse treba iskoristiti na pravi način.

apartman poziv zlatibor
Apartmani Mecava Kopaonik
Hotel Mujen Lux Kopaonik
Preporučujemo
Preporučujemo
Preporučujemo
Preporučujemo
Preporučujemo
Preporučujemo
Preporučujemo
Preporučujemo
vila vukovic zlatibor