Krf ostrvo letovanje 2017

Krf je najsevernije Grčko ostrvo u Jonskom moru. Krf je dobio ime po Kerkiri, ćerki grčkog Boga Asopa u koju je bio zaljubljen grčki Bog mora Posejdon. Krf je drugo po veličini ostrvo Jonskog mora. Dugačko je 60 km, a široko svega 4-30 km. Najbližu vezu sa kopnom ima u severnom delu gde ga sa Albanijom deli svega 2 km. Ostrvo je bujno vegetacijom prekriveno četinarima i raznim mediteranskim biljem, čiji se mirisi šire i omamljuju svakoga na ostrvu. Krf je bogat maslinjacima kojih ima preko 4 miliona stabala. Zbog svega ovoga Krf je nazvan i Jonskim smaragdom. Glavni grad je Krf koji svojom arhitekturom podseća na Italijanske gradove. Gradom su vladali Venecijanci skoro četiri veka i ostavili svoj pečat u svakom aspektu života na ovom prelepom ostrvu.

Plaže na ostrvu su uglavnom peščane na zapadu i jugu ostrva ili šljunkovite u severoistočnim delovima ostrva. Na jugozapadu ostrva se nalazi mestašce Agios Giordios sa svojim lepim peščanim plažama od kojih ističemo jednu – Mirtiotisa plažu, jednu od najlepših na Krfu. Južno od plaže Mirtiotise se nalazi Glifada čuvena po tirkiznom moru i dugačkoj peščanoj plaži. Na severoistočnom delu ostrva su brdoviti predeli sa šljunkovitim plažama gde možemo izdvojiti mesta: Sidari, Kasiopi, i Roda. Nešto južnije prema gradu Krfu su mesta Ipsos, Dasia i Guvia sa svojim lepim plažama. Južno od grada Krfa su mesta: Benitses, Moraitika i na samom jugu Kavos, poznat po noćnom životu i mestu okupljanja mladih.

Krf je sigurno najomiljenije ostrvo našim turistima iz razloga što je ovo ostrvo bilo utočište i spas Srpskoj vojsci u I svetskom ratu. Sama činjenica da je 1916. godine na ostrvu živelo oko 100.000 stanovnika, a da je svoj spas našlo preko 130.000 srpskih vojnika dovoljno govori o neraskidivoj vezi sa ovim prelepim ostrvom. Ovde su pored vojnika došli i Kralj Petar I Karađorđević, kompletna Srpska Vlada, Parlament… Stanovnicima Krfa dugujemo večitu zahvalnost i prijateljstvo.

Rani booking
Rani booking
Rani booking
Rani booking
Rani booking
Rani booking
Rani booking
Rani booking
Rani booking
Rani booking
hotel paleokastritsa krf
Preporučujemo
hotel molfetta beach krf
Rani booking
hotel livadi nafsika krf
Rani booking
hotel aquis capo di corfu kavos
Rani booking
hotel aquis agios gordios