Fourka Kassandra Grčka letovanje 2017

Fourka se nalazi na poluostrvu Kassandra 105 km od Soluna.Malo turisticko mesto koje ima oko 700 stanovnika. Postaje sve popularnije letovailšte. Plaža u Fourki je jedna od najdužih na poluostrvu Kasandra. Nalazi se na 3 km od samog sela Fourka. Smeštena je između dva šumovita brda. Fourka kombinuje prirodne lepote i istoriju sa modernim hotelima i noćnim životom.
Meštani su poznati kao druželjubivi i ljubazni, i uvek se trude da posetiocima pruže što bolje uslove za odlično letovanje.
Mesto je puno zelenila, raznih vrsta drveća i cveća. More je kristalno čisto i plavo i izgleda savršeno u kombinaciji sa šumama i planinom. Zalazak Sunca je poseban doživljaj – kako se Sunce spušta iza mora, nebo se ukrašava crvenim, purpurnim i narandžastim zracima.
Pored prirodnih lepota, posetioce privlači i fantastična turistička organizacija. Moderna infrastruktura pruža prijatan i komforan boravak. U Fourki su prepoznali da je zabava veoma važna za zadovoljstvo posetilaca, stoga je ovde noćni život odličan i pruža zabavu za svačiji ukus.
U Fourki ne manjka ni istorijskih znamenitosti. Natpis pronađen na groblju crkve Svetog Atanasiosa svedoči o ovom mestu iz doba Rimljana. Vizantijski predmeti koji su nedavno pronađeni u ruševinama hrama Svetog Jovana, kao i razni kapele i stare kuće zanimljive arhitekture, su znaci o razvitku ovog mesta kroz istoriju.

KOMPLETNU PONUDU ZA DESTINACIJU FOURKA LETO 2017 POGLEDAJTE NA WWW.HAPPY.CO.RS