Asprovalta

Asprovalta se nalazi na putu prema Kavali i od Soluna je udaljena oko 70 km.Nalazi se u oblasti opštine Sv.Djordje u prelepom zalivu iznad Svete Gore.Nalazi se na 4 km udaljenosti od Stavrosa. Jedno je od najlepših i najpoznatijih letovališta severne Grčke.Asprovalta se u zalivu Strimonikos pored peščane plaže duge dvadesetak kilometara. Idealna klima, udoban smeštaj, veliki broj prodavnica, taverni, kafeterija i ribljih restorana… samo su neke od karakteristika ovog prelepog gradića.
Asprovalta je kombinacija zlatnih plaža , kristalno čistog mora, planina, jezera, bogatog zelenila…Ovaj deo obale godinama je nagradjivana plavom zastavom evropske unije. Izuzetno lepa plaža i usluga u samom gradu, zabava i smeštaj u brižljivo izabranim vilama, kulturne manifestacije koje organizuju meštani, privući će i one najprobirljivije.
Stanovnici ovog regiona su poznati po svojoj gosotljubivostii srdačno dočekuju svakog gosta.Od atrakcija preporučujemo posetu Narodnom muzeju Asprovalte. Svakako obidjite i crkvu Svetog Djordja gde se čuva ikona ovog sveca doneta još u 16.-17. veku. Dok ste ovde, ne zaobidjite Stagiru, rodno mesto antičkog filozofa Aristotela, antički grad Filipi, Uranoupolis…

Nije pronađeno

Sadržaj koji ste tražili ne postoji na sajtu.